Agealube Eco Diesel: ultraschoon werken en
altijd starten

Agealube Eco Diesel is een schone dieselbrandstof die lokale emissies reduceert zodat u en uw omgeving een stuk minder schadelijke stoffen inademen. Daarnaast houdt het de motor schoner en is lang houdbaar, waardoor de machine altijd start. Zelfs als deze een lange tijd stilgestaan heeft! Bovendien werk je vrijwel reukloos en klimaatverantwoord, omdat de brandstof van herwinbare grondstoffen gemaakt is.Agealube Eco Diesel Grafiek

Eco Diesel Pure en Eco Diesel Green

Agealube biedt twee Eco Diesels: Eco Diesel Pure en Eco Diesel Green. Beiden zijn 100% schoon en bieden dezelfde voordelen voor gezondheid, leefomgeving en machine. Het verschil zit hem in het aantal hernieuwbare grondstoffen, de te bereiken CO2-reductie en de prijs.

De voordelen op een rij

 • Minder schadelijke stoffen
 • Minder geur en rook
 • Geschikt om lange tijd in de machine te laten zitten
 • Geeft startzekerheid
 • Houdt de motor schoon
 • Gemaakt van hernieuwbare grondstoffen
 • Reduceert CO2-uitstoot

Naar productoverzicht

Voor alle dieselmotoren

Agealube Eco Diesel voldoet aan de hoogste eisen van motorfabrikanten, is geschikt voor alle dieselmotoren en kan zonder meer gebruikt worden in combinatie met gewone diesel. Dat wil zeggen dat het geen invloed heeft op het functioneren van de machine als deze met elkaar vermengd worden. En er hoeft niets aangepast te worden aan de motor. Daarom is Agealube Eco Diesel ook ideaal inzetbaar als zogenaamde storage-diesel, voor machines die alleen in het seizoen gebruikt worden of incidenteel, zoals noodstroomaggregaten.


Grondverzetmaterieel

Bij grondverzet worden vaak grote machines gebruikt en gaan er heel wat liters diesel doorheen. Een brandstof die CO2-uitstoot reduceert, kan dus een behoorlijk verschil maken.

Tuin en parkmachines

Bij zitmaaiers, minigravers en rupsdumpers is het meestal onvermijdelijk dat de gebruiker uitlaatgassen inademt. Schone dieselbrandstof vermindert de risico’s voor de gezondheid.

Bestratingsmachines

Ook bij bijvoorbeeld trilplaten en minishovels is het meestal onvermijdelijk dat de gebruiker uitlaatgassen inademt. Schone dieselbrandstof vermindert de risico’s voor de gezondheid.

Landbouwmachines

Voor compacttrekkers maar ook voor grote tractoren die veel diesel gebruiken, biedt een lang houdbare, schone dieselbrandstof voordelen. Er kan veel CO2 gereduceerd worden.

Generatoren en compressoren

Generatoren, compressoren en aggregaten worden niet elke dag gebruikt en staan vaak lange tijd stil. Een lang houdbare dieselbrandstof geeft startzekerheid.

Hoogwerkers en heftrucks

In de bouw en industrie zijn er professionals die elke dag met deze machines werken. Ze moeten zo goed mogelijk beschermd worden tegen de schadelijke uitstoot ervan.

Dieselheaters

Een dieselheater verwarmt een gesloten ruimte, vaak waar mensen werken. Voor hun gezondheid is het cruciaal dat hiervoor een zo schoon mogelijke dieselbrandstof gebruikt wordt.
Schone lucht voor u en uw omgeving

Agealube Eco Diesel reduceert de uitstoot van roet en rook aanzienlijk omdat het samengesteld is uit pure koolwaterstoffen. Het is praktisch vrij van aromaten, olefinen, zwavel, stikstof en metalen. Afhankelijk van het type motor en de belasting wordt meer dan een derde van deze schadelijke uitstoot gereduceerd. Dat is beter voor de gezondheid van de gebruiker, voor de mensen in de omgeving en voor het milieu.Beter voor de motor

Omdat Agealube Eco Diesel schoner verbrandt dan gewone diesel, blijven kleppen, injectoren en zuigers schoon. Dit komt de prestaties van de motor ten goede. Daarnaast zorgt de schonere verbranding voor minder onderhoud, storingen en slijtage, wat de levensduur van de motor verlengt.

 • Minder afzet op motoronderdelen
 • Schone injectoren
 • Minder onderhoud
 • Uitstekende prestaties, ook bij lage temperaturen
 • Geen last van bacteriegroei
 • Minder roetopbouw in de motorolieVoldoet aan internationale eisen

Agealube Eco Diesel biedt een uitstekend alternatief voor gewone diesel. De diesel voldoet aan de standaarden gesteld door de grote motorfabrikanten, zoals de Amerikaanse dieselstandaard ASTM D975-15c, de Japanse dieselstandaard JIS K 2204: 2007 en de Europese dieselstandaard EN 15940. 

Dat Agealube Eco Diesel voldoet aan de eisen gesteld door de grote motorfabrikanten geeft u als gebruiker extra rust. Voldoen aan deze normen betekent dat Agealube Eco Diesel ook door externe partijen als van zeer hoge kwaliteit wordt beoordeeld en qua functionaliteit zeker niet onderdoet voor “gewone” diesel. De enige vraag is dus gaat u voor Agealube Eco Diesel Pure of Green?


Naar Eco Diesel productoverzicht

Het verschil met gewone diesel

Agealube Eco Diesel reduceert de schadelijke uitlaatgassen aanzienlijk. Maar er is nog een belangrijk verschil. Bij gewone diesel aan de pomp wordt een bio-component toegevoegd. Dit zorgt onder andere voor een beperkte houdbaarheid omdat het de kans op ‘water’ en bacteriegroei in de tank vergroot. Agealube Eco Diesel is daarentegen volledig synthetisch geproduceerd en kent dit probleem niet, maar is evengoed biologisch afbreekbaar en daarnaast ook nog eens duurzaam.

Bekijk het verschil
Werk duurzaam en verklein uw CO2 footprint

Agealube Eco Diesel geeft de mogelijkheid om de ecologische voetafdruk, ofwel de CO2 footprint van een bedrijf te verkleinen. Het maximale resultaat wordt behaald met Eco Diesel Green, het reduceert de CO2-uitstoot met 89%. Omdat Agealube Eco Diesel gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen, is het een duurzaam product.Tank op eigen terrein met de Eco Diesel Tankset

De Eco Diesel Tankset is eigenlijk een klein mobiel tankstation. Het heeft alleen een 230V-aansluiting nodig waardoor het praktisch overal geplaatst kan worden. En door de ingebouwde lekbak is een vloeistofdichte vloer niet nodig of verplicht. De tankset wordt standaard geleverd met twee volle vaten Agealube Eco Diesel Green (100% hernieuwbaar). Wanneer het eerste vat leeg is, bestelt u een nieuw vat diesel welke wij binnen 48 uur leveren. Het lege vat nemen we retour voor recycling. Op deze manier zit u nooit zonder diesel en bovendien tankt u ook nog CO2-neutraal.

Meer informatie Eco Diesel Tankset

Agealube Eco Diesel kopen

Agealube Eco Diesel wordt verkocht in 10L- en 20L-jerrycans bij uw lokale Agealube verkooppunt. Daarnaast is Eco Diesel ook leverbaar in 200L-vaten en in 1000L-containers met pompsysteem. Informeer bij uw Agealube verkooppunt voor prijs- en leverinformatie of neem rechtstreeks telefonisch contact met ons op +31(0)24 675 43 61.


Verkooppunt zoekenProductcategorieën

Agealube wordt in de Benelux vertegenwoordigd door GVG Oliehandel BV. Kijk eens op www.gvgoliehandel.nl

GVG Oliehandel BV
De Vlotkampweg 77
6545 AE Nijmegen
T +31 (0)24 - 675 43 61
F +31 (0)24 - 675 43 68


© 2016 AGEALUBE   |   Sitemap   |   Privacy statement    |   Inloggen